Vakantieactiviteiten 2023

Leuke activiteiten in de vakantie
bij Museum Het Pakhuis

Museum Het Pakhuis is in de voorjaarsvakantie geopend vanaf zaterdag 17  februari t/m zaterdag 24 februari.
Op zondag en maandag zijn wij gesloten

Zaterdag 17 februari

Expeditie Romein
Expeditie Romein is een spannende route in Museum Het Pakhuis waarbij de deelnemers spelenderwijs uitdagingen aangaan.
Deze expeditie is voor kinderen die houden van spelletjes en elementen uit de Romeinse tijd willen ontdekken. Expeditie Romein is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
Doorlopend van 11.00 tot 16.00 uur

Romeinen
Ratje wordt Romein

Dinsdag 20 februari

Ga mee met Ratje Toe(R) op zoek naar de Romeinen!
In Museum Het Pakhuis zitten allemaal zwarte ratjes. Ze zijn meegekomen met de Romeinen. Nu is er een ratje die net als de Romeinen soldaat wil worden. Maar daarvoor moeten een aantal opdrachten worden gedaan.

Volg de Ratje Toe(R) en ontdek Romeinse muntjes. Ga de strijd aan en speel de Romeinse spellen.
Deze route is speciaal voor kleine kinderen bedoeld. Voor kinderen die al zelf kunnen lezen is er een andere experience.
Doorlopend van 11.00 tot 16.00 uur

Woensdag 21 februari

De Romeinse keuken
Wat aten de Romeinen? Die vraag wordt beantwoord aan de hand van een heel oud kookboek. Ze gebruikten specerijen, amforen vol garum (vissaus) en verschillende kruiden. Maar er staan nauwelijks bereidingswijzen in het boek en hoeveelheden van ingrediënten ontbreken zo goed als volledig. Het wordt dus een kwestie van proeven en ruiken.

In Museum Het Pakhuis wordt uitgelegd hoe er gekookt werd en natuurlijk gaan de bezoekers ook zelf aan de slag. Tijdens deze gezinsactiviteit wordt er Romeinse kruidenkaas gemaakt en gegeten.
Aanvang 14.00 uur

Donderdag 22 februari

De archeoloog zoekt
Ga als jonge archeoloog aan de slag en ontdek hoe het is om zelf Romeinse muntjes te zoeken en schoon te maken. Welke keizer staat afgebeeld? Puzzel met de scherven van een Romeinse pot en bekijk de Romeinse topvondsten in het museum. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Aanvang 14.00 uur

Vrijdag 23 februari

Romeinse soldatentraining

In Museum Het Pakhuis kunnen kinderen een soldatentraining volgen. Trek eerst een Romeinse tunica aan en ontdek daarna hoe zwaar een maliënkolder is. Volg het trainingsprogramma tot Romeins legionair zodat je weet wat de belangrijke taken zijn. Na deze beproeving ontvangen de kinderen een Soldatendiploma. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Doorlopend van 11.00 tot 16.00 uur

Zaterdag 24 februari

Expeditie Romein
Expeditie Romein is een spannende route in Museum Het Pakhuis waarbij de deelnemers spelenderwijs uitdagingen aangaan. Deze expeditie is voor kinderen die houden van spelletjes en elementen uit de Romeinse tijd willen ontdekken.
Expeditie Romein is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Doorlopend van 11.00 tot 16.00 uur