Mindervalide, blind of slechtziend

Museum Het Pakhuis is volledig rolstoeltoegankelijk. Er is een lift en een aangepast toilet aanwezig. Aan de voorzijde van het Molenaarsplein is een invalideparkeerplaats. Kom je met een groep mindervaliden? Neem dan vooraf contact met ons op over de mogelijkheden.

Blinden en slechtzienden kunnen in Het Pakhuis een reis terug in de tijd maken. Wij helpen graag en als u vooraf contact met ons opneemt kunnen wij u, als u dat wilt, begeleiden bij de rondgang door ons museum. Daarnaast kunnen wij u adviseren over rustige momenten in ons museum, u kunt dan zonder veel geluid en beweging om u heen rondlopen.

Voor de tentoonstelling Oog in Oog met de Romeinen zijn er speciale braillepanelen gedrukt en er is een brailleboek aanwezig met alle teksten. Wij kunnen u begeleiden bij uw bezoek als u daar behoefte aan heeft. Verder hebben wij loepen om de teksten te vergroten. Op verzoek kunnen wij ook een van onze visueel beperkte vrijwilligers vragen om u rond te leiden.

Met uitzondering van blindengeleidehonden is het niet toegestaan huisdieren mee te nemen in het museum.

Het is mogelijk om een speciale beleefrondleiding te krijgen door Oog in Oog met de Romeinen. U kunt dan voorwerpen vasthouden en voelen zodat u een goede indruk krijgt van de bijzondere Romeinse voorwerpen. Interesse? Stuur een mail naar info@hetpakhuisermelo.nl of bel met 0341-760 777 voor meer informatie.

toegankelijkheid