Blik op Ermelo

Blik op Ermelo is een tentoonstelling buiten de muren van het museum, waarbij de lokale geschiedenis van Ermelo wordt verbeeld in het straatbeeld. Het onderwerp van deze eerste editie is de middenstand, ondernemers van toen.

Het project is gestart met de inrichting van de etalage van Enk 1. Hier zijn verhalen te lezen en objecten te zien van de bakker, de drogist en het postkantoor. Ondernemers zijn uitgenodigd aan te haken bij het project met een presentatie in hun eigen etalage. Bij Expert Ermelo, Jonker herenmode, Schoenmaker Wisse Bijman, Van Dam Juweliers en Kapsalon Hizi Hair zijn inmiddels presentaties te zien, te herkennen aan het gele ‘Blik op Ermelo kader’ op de winkelruit. Door het kader werp je een blik in het verleden.

Meer zien? Ga naar de Enk 1 en scan de QR-codes, deze linken je naar een filmpje over de ondernemers van toen in Ermelo.
1 juni t/m 31 juli 2019

Blik op Ermelo heeft in 2020 een nieuwe editie: Blik op Ermelo 2 – Romeins Verleden. Bezoek deze pagina voor meer informatie over Blik op Ermelo 2 en het Romeinweekend op vrijdag 11 september tot en met zondag 13 september.