Het is mogelijk een les op locatie te krijgen van een van onze museumdocenten. Bijvoorbeeld of in de klas of op de Ermelose hei bij het Romeins marskamp. Ook voor mensen die niet (meer) in de gelegenheid zijn het museum te bezoeken heeft Museum Het Pakhuis een oplossing: Pakhuis on Tour.

Meer dan geschiedenis
Museale voorwerpen bieden een inkijkje in het verleden en verschaffen daarmee nieuwe inzichten. Dit helpt om de alledaagse realiteit hanteerbaar en bespreekbaar te maken. De link tussen een museumbezoek en het vak geschiedenis is natuurlijk snel gemaakt, maar museumeducatie kan context bieden aan bijna alle schoolvakken, van biologie tot creatieve vorming, van Nederlands tot aardrijkskunde.

marskamp heide ermelo

Leven lang leren
Je bent nooit klaar met leren en iedereen leert iedere dag opnieuw. Het is dan ook een misvatting dat museumeducatie er alleen voor kinderen is. Museum Het Pakhuis biedt educatieve programma’s voor verschillende leeftijden en niveaus, afgestemd op de behoeften en manier van leren.

Pakhuis on Tour
Met Pakhuis on Tour is het lesprogramma voor een leven lang leren compleet. Wie niet (meer) in de gelegenheid is om het museum te bezoeken kan op locatie de museumervaring krijgen. Het verhaal van de museumdocent wordt visueel ondersteund met afbeeldingen en objecten uit de mobiele museumkar.

Les in de klas

Vanuit Museum Het Pakhuis bieden wij ook een Romeinse workshop op middelbare scholen. Een ervaren museumdocent komt langs op school en vertelt in de tijd van een geschiedenisles alles over wat Romeinen aten, droegen en waarom ze in Nederland waren. Scholen kunnen het hele jaar door vrijblijvend contact met ons opnemen.

Bekijk hieronder hoe de Romeinse les op de middelbare school Groevenbeek (Ermelo) in februari 2020 eruitzag.