Voeg je koptekst hier toe

ARCHEOQUEST

Museum Het Pakhuis wil met haar archeologische collectie verrassen, verrijken en verbinden. Het museum is voor iedereen. Voor jong en oud! Het vergroot de wereld van kinderen en jongeren. Het verbreedt hun perspectief op hun leven en hun talenten en daarmee bevorderen we hun kansengelijkheid.
Er is al veel te ontdekken, maar er ligt ook nog heel veel achter glas. Dat moet deels ook blijven omdat daardoor de klassieke museum bezoeker, die geïnteresseerd is in archeologische vondsten, ook de weg naar dit museum vindt. Maar met de ArcheoQuest voegen we elementen toe, komen er meer objecten die aangeraakt mogen worden en gaan bezoekers op onderzoek uit.

Samen met een aantal jongeren, en met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, realiseren we de ArcheoQuest om jongeren te betrekken bij het museum. Het is ook vooral leuk! We maken gebruik van de nieuwste mogelijkheden zoals VR en AI waardoor er veel te beleven en te ontdekken valt. Dit doen we door bezoekers een mysterie te laten oplossen. Dit op uitnodiging van de mysterieuze Floris ter Telgte.

ArcheoQuest kan gespeeld worden met een groep vrienden, teams van de sportvereniging en natuurlijk met families. De groep wordt in tweeën gesplitst en moet samenwerken, zonder dat ze elkaar kunnen zien. We willen met de inzet van een aantal jongeren de vertaalslag maken naar wat jongeren bezig echt houdt. Zo worden ze uitgedaagd om zelf op ontdekkingsreis te gaan. Hun blik wordt verruimd doordat zij de wereld ontdekken met andere ogen. De jongeren hebben de verhaallijn ontwikkeld, games bedacht, de vormgeving ontwikkeld en ons meegenomen in de nieuwste technieken. We hebben een 3D printer aangeschaft om de ruimte te geven zelf spelelementen te ontwerpen en te printen. Om oude, archeologische voorwerpen in 3D van kunststof replica’s te maken zodat ze tastbaar zijn.

Voorwerpen in vitrines en de objecten erbuiten krijgen verband. Enthousiaste jongeren inspireren andere vrijwilligers, ze leren van elkaar. Daarnaast werken we intensief samen met Werk Centraal (GGz). Zij kunnen met houtbewerking meewerken om er iets prachtigs van te maken. Samen ontwikkelen we een uniek project, de ArcheoQuest.

Deze game is nu in ontwikkeling en zal in de loop van 2024 klaar zijn om te spelen!