Ermelo vormt de ideale bestemming voor een vakantie of dagje uit. Goed bereikbaar via de A12 of de A1 en centraal gelegen in Nederland. Binnen één uur bent u vanuit Utrecht of Amsterdam in Ermelo om te genieten van de natuur, cultuur en dorpse gezelligheid!

Op de Veluwe bij Ermelo vindt u prachtige bossen om uren te fietsen of te wandelen. Mooie heide om over te dwalen én grote kans dat u wild ziet tijdens uw wandeling of fietstocht.

Ermelo is niet alleen bossen en heide, in de omgeving vindt u oude grafheuvels en bijzondere raatakkers; de Veluwe was lang geleden een van de dichtst bewoonde gebieden van Nederland! En Ermelo heeft de meeste grafheuvels van heel Nederland, best bijzonder toch?

Wat Ermelo nog het meest bijzonder maakt is dat de twee enige in Nederland bekende Romeinse Marskampen in onze gemeente liggen! Je kunt er alles over te weten komen in ons museum. Maar ook bij de marskampen zelf vindt je informatie over de bijzondere Romeinse geschiedenis van Ermelo.

Ontspannen in Ermelo

In Ermelo kunt u heerlijk ontspannen op een terrasje of winkelt u gezellig in het centrum van het dorp. Verder staat Ermelo bol van de culturele activiteiten, leuke markten en heerlijk eten en drinken.

Wilt u meer weten? Kijk dan eens bij VVV Ermelo of bij VisitVeluwe.

Museum Het Pakhuis vindt u aan het Molenaarsplein, direct naast Molen de Koe. Neem op woensdagmiddag of zaterdag eens een kijkje in de molen! De vrijwilligers van Molen de Koe leiden u met veel plezier rond door dit prachtige monument.

Aan ons plein vindt u het VVV waar u alles te weten kunt komen over een dagje uit in Ermelo en omgeving. Een dagje fietsen, wandelen of winkelen wordt een feestje met de tips van onze VVV!

Aan het Molenaarsplein liggen twee geweldige cafés; De Veluwe en De Molenaer. Na een dagje buiten is een bezoek aan een van beide cafés een gezellige afsluiting van uw dag. Een drankje met een lekker hapje, gezelligheid kent geen tijd!

Daarnaast kunt u bij onze andere buren buitengewoon lekker Italiaans eten. Restaurant Pasto staat garant voor een paar uurtjes ‘Il dolce far niente’. Genieten, zowel in het restaurant als op het terras aan het Molenaarsplein! Enne… wij van Het Pakhuis zijn absoluut fan! De Romeinen baalden dat Pasto er nog niet was toen zij in Ermelo kwamen!

Niet aan het Molenaarsplein maar wel om de hoek; restaurant De Dorpskamer. De DorpsKamer is sfeervol ingericht met verschillende kamertjes met eigen warme, huiselijke interieurs. Goed eten, een heerlijk terras en volop Ermelose gezelligheid!