Oog in oog met de Romeinen

ROMEINEN IN ERMELO?

Romeinen

Romeinen in Ermelo? Jazeker! De Romeinen kwamen meerdere malen naar de Ermelose Heide. In Ermelo vind je maar liefst twee Romeinse marskampen, niet ver van elkaar!

Waarom kwamen de Romeinen naar Ermelo? Dat weten we helaas (nog) niet maar het is een hele spannende vraag. Had het te maken met handel of met hout- of ijzerhandel? Of kwamen ze voor een “strafexpeditie” om de Germaanse inwoners te laten zien wie er de baas was?

En er zijn nog veel meer vragen. Hoe kwamen ze (ja, lopend, maar waar vandaan en welke route volgende ze)? En wie kwamen ze hier in Ermelo tegen? Want er was al een dorp rond de Hamburgerweg in Ermelo.

In onze vaste tentoonstelling treed je in de voetsporen van de Romeinen. Ontdek hoe zwaar een militaire bepakking is en volg een opleiding tot Romeins soldaat!

Wij vertellen we je van alles over de Romeinen in Nederland en hun verblijf in de bijzonder marskampen van Ermelo.

Maak kennis met de uitrusting van een Romeins soldaat, zie hun tenten en ga er zelf inliggen! En bekijk de unieke voorwerpen zoals een de hele bijzondere Romeinse tentharing (of is het wat anders?), het aardewerk en de bijzondere messen gevonden bij de marskampen van Ermelo.