OVER ONS MUSEUM

Museum Het Pakhuis is en blijft het leukste doe- en beleefmuseum van de Veluwe! Actief, ondernemend, sociaal en museaal, Het Pakhuis is een bijzonder museum midden in Ermelo. Onze collectie bestaat voornamelijk uit archeologische vondsten van de Veluwe.

Museum Het Pakhuis bestaat meer dan twaalf jaar. We zijn in basis een museum maar feitelijk zijn wij ook een sociaal-cultureel centrum met activiteiten die de grens van “het museale” regelmatig oversteken.

Daarbij is Het Pakjeshuis wel de meest bekende rol die wij vervullen; tijdens de Sinterklaas-periode staat ons hele museum in het teken van Sinterklaas en allerlei leuke activiteiten voor de jongste inwoners van Ermelo en omgeving.

Het Pakhuis stelt zich ten doel om het erfgoed van de gemeente Ermelo en de vondsten van de Veluwe te bewaren, te beheren en te conserveren, te onderzoeken en te verzamelen, te publiceren en te presenteren binnen en buiten haar eigen gebouw. Wij richten ons daarbij op een zo breed mogelijk publiek, alle inwoners van Ermelo maar zeker ook de bezoekers van Ermelo.

Museum Het Pakhuis is een geregistreerd museum, wij werken volgens de internationale standaarden voor musea (o.a. Ethische Code voor Musea) en volgen de Code Cultural Governance.

Verder zijn wij trots lid van de Museumvereniging en kunt u bij ons terecht met uw Museumkaart.