Blik op Ermelo 2 – Romeins verleden

Romeinse vitrines laten je de Ermelose geschiedenis al winkelend beleven

Blik op Ermelo is startschot voor Romeinenweekend 11-13 september 2020

Vorig jaar gaf de gemeente Ermelo Museum Het Pakhuis de kans om leegstaande winkelpanden te vullen met verhalen met het project Blik op Ermelo. Daarmee maakte het museum samen met lokale winkeliers het verhaal van de winkelstraat in de jaren ’50 en ’60 van Ermelo zichtbaar voor alle voorbijgangers. Met de opening van de nieuwe Romeinse dorpsvitrines in het centrum van Ermelo start het vervolg van Blik op Ermelo met het Romeinenweekend met het thema ‘Een Romein zijn’ in Ermelo.

Plots lees je een verhaal 

Blik op Ermelo is bedoeld om verhalen van Ermelo tegen te komen op straat. Je werpt onverwacht en ongepland een blik op het verleden. In 2019 was de Enk 1 gevuld met het verhaal over de Ermelose ondernemers in de jaren ’50 en ’60. Verschillende winkeliers in de Stationsstraat haakten hierbij aan door bijzondere voorwerpen uit hun eigen zaak in de etalage te zetten of hun terras met oude foto’s aan te kleden. Zo ging het winkelend publiek even terug naar toen en las plots een leuk verhaal. 
De invulling van de vitrines zal thematisch wisselen. Op die manier blijven ze de aandacht trekken en inspelen op de actualiteit. Cultuur is overal om ons heen en wordt op deze manier zichtbaar in het straatbeeld.