HET VERHAAL VAN NEDERLAND

Jaap Hogendoorn, historisch producent, neemt ons mee in de productie van de succesvolste historische serie van de afgelopen jaren.

Met ruim 2 miljoen mensen per aflevering was er bijzonder veel aandacht voor Het verhaal van Nederland. Veel mensen genoten van Daan Schuurmans als alwetende verhalenverteller, van de diepgang in de interviews met de verschillende specialisten, maar de gedramatiseerde scènes met mensen in nagemaakte kleding voerden de boventoon. In de scenes zitten heel veel extra authentieke details verstopt, meer dan je op het eerste oog kan ontdekken. Die details dragen weer bij aan de geloofwaardigheid van het geheel.

Het Verhaal van Nederland is gemaakt met een groot team professionals verdeeld over verschillende afdelingen. De regisseur, het camerateam en de mensen van licht bepalen veel van wat we zien. Maar wat we op door hun lens zien, wordt veelal bepaald door de invulling van andere teams, zoals het Art-departement en de kostuumafdeling. Deze werden voor HVVNL bijgestaan door diverse specialisten. Een van die specialisten is Jaap Hogendoorn.

Jaap noemt zichzelf historische producent dat doet hij met zijn bedrijf Springlevend Verleden. Daarnaast is hij al ruim 25 jaar professioneel reenactor.

Voor het verhaal van Nederland was hij Reenactment Advisor. Wat dat inhoudt en welke details er in HVVNL verstop zitten kom je te weten tijdens zijn lezing.

Donderdag 15 juni 2023

Inloop vanaf 19.30 uur, start 20.00 uur. Kosten bedragen 5 euro incl. koffie/thee.