Groepen kunnen het museum op afspraak ook buiten de openingstijden bezoeken. Bel of mail ons gerust om de mogelijkheden te bespreken. 

Kijk voor het programma en de actuele openingstijden van Het Pakjeshuis (Sinterklaasperiode) op wwww.hetpakjeshuisermelo.nl 

Let op: Het museum is gesloten op zondag en maandag (ook in de schoolvakanties) en op christelijke feestdagen.

Voor educatieve programma's en arrangementen hanteert het museum aparte tarieven.
Kijk bij 'Plan je bezoek' voor meer informatie of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3
GRATIS

4 t/m 18
€ 2,75

Volwassenen
€ 4,50

Museumkaarthouders
GRATIS
Openingstijden

Het Pakhuis is geopend van:
1 april t/m 31 oktober dinsdag t/m zaterdag
10:30 - 16:30

1 november t/m 31 maart zaterdag en schoolvakanties
10:30 - 16:30


Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. Zie voor alle bijzondere vakantieactiviteiten www.hetpakhuisermelo.nl In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakhuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend Op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Zij/Hij in Ermelo


 

Acht kleine musea vertellen in de periode februari tot en met oktober 2019
het verhaal over vrouwen en mannen in Gelderland.

Vrouwen, mannen, jongens en meisjes hebben in de geschiedenis verschillende rollen gehad. De traditionele rolverdeling kent vele bijzondere uitzonderingen, die interessant zijn om eens van dichtbij te bekijken. Met exposities, lezingen, workshops en andere activiteiten maak je kennis met waaiers, hoofddeksels en sterke vrouwen in Gelderland.
Bezoek de kleine musea van Wijchen tot Ermelo en van Tiel tot Aalten en ontdek de waarde van lokale geschiedenis en verhalen!

Vrouwen van Veldwijk
In de geschiedenisboeken van Veldwijk komen we bekende namen tegen: Wilhelmina van Gogh, de jongste zus van Vincent; Hillegonda Loman-van Uildriks, een bekend vertaalster van het werk van Edgar Ellen Poe; Marie Anna Catharina Mensing, de eerste secretaris van de SDAP. Bekwame en vooruitstrevende vrouwen die hun laatste levensdagen hebben doorgebracht in Ermelo.
Deze en andere vrouwen zijn het onderwerp van een mini-expositie in museum Het Pakhuis en in Station Ermelo Centraal. Maak kennis met het Nederland van het fin de siècle en krijg een inkijkje in de ontwikkeling van de psychiatrische zorg.

Looptijd 16 maart t/m 31 oktober in Museum Het Pakhuis, Molenaarsplein 24 in Ermelo.
 
Vrouwenroute
Vanaf Station Ermelo Centraal is er een route te lopen over het terrein van Veldwijk. Het wordt een reis terug in de tijd naar het eind van de negentiende eeuw. Onderweg maak je kennis met het verhaal van de sterke vrouwen van Veldwijk, met de ontwikkeling van de psychiatrie en met ‘typische vrouwenziektes’.

De route is vrij verkrijgbaar in Museum Het Pakhuis en op Ermelo Centraal.