Cultuur&Frituur

Kaarten bestellen: klik hier

Cultuur&Frituur: een culturele snack voor het hele gezin

ERMELO – In de Meivakantie, op donderdag 29 april wordt er in de Stationsstraat van Ermelo een ‘feestje’ gevierd. Kinderen spelen al wandelend met hun (groot-)ouders een bingo-spel en doen tijdens dit spel verschillende culturele activiteiten. En, zoals de titel al doet vermoeden, ontbreken de limonade, patat en een ijsje natuurlijk niet.

Een hapje cultuur

Een zestal culturele organisaties heeft een aantrekkelijk ‘menu’ samengesteld voor de deelnemers. De route start op het Molenaarsplein en eindigt bij het Raadhuisplein. Onderweg krijgt iedereen ‘culturele snacks’, korte culturele activiteiten. Museum Het Pakhuis, Tante Jo, Stichting Ermelo’s Kunstcollectief, Cultuurkust, Bibliotheek Noordwest Veluwe en Leonardo da Vinci verzorgen een afwisselend creatief programma voor gezinnen met kinderen t/m 12 jaar. De deelnemers moeten, zoals gezegd, bovendien hun ogen goed openhouden en hun bingokaart paraat houden.

‘Onze handen jeuken om weer publiek te mogen ontvangen in het museum,’ vertelt museumdirecteur Germa Greving, ‘maar nu dit nog niet kan, ontmoeten we bezoekers graag op straat.’ De culturele organisaties in Ermelo hebben zich de afgelopen tijd goed aangepast om hun publiek digitaal te bereiken. Toch is dat geen vervanging voor een bezoek, een les op school of een workshop. ‘Inwoners en bezoekers van Ermelo hebben zo onderhand een tekort aan culturele voeding opgelopen,’ grapt Greving. ‘Cultuur&Frituur zorgt voor zichtbaarheid voor de deelnemende organisaties en voedt de honger naar een culturele activiteit.’

De lekkere trek

De wandeling wordt verder aangekleed met een drankje en hapje voor het gehele gezin. Horecaondernemers, die net als de culturele sector al geruime tijd niet kan doen wat men het liefste doet, is gevraagd zich bij het initiatief aan te sluiten en voor de inwendige mens te zorgen. De deelnemers sluiten de wandeling af met een goed gevulde maag. Maar wat staat er op het menu? ‘Wanneer je kinderen vraagt naar hun lievelingseten, dan komt één van de drie ‘p’s’ vaak voorbij.’ licht Greving toe. ‘De titel van het evenement verklapt natuurlijk al iets over het menu, daar slaan we de plank bij kinderen in elk geval niet mee mis.’ Deelnemende horeca zijn Pasto, Brasserie De Volksmond en IJssalon Torino.

Praktische informatie

Cultuur&Frituur duurt ongeveer anderhalf uur en men kan starten vanaf 11:00. Reserveren is in verband met coronamaatregelen noodzakelijk via een reserveringssysteem.  Om te voorkomen dat er te veel deelnemers zich tegelijkertijd verzamelen op één locatie, wordt er gewerkt met een blokkenschema. Het is niet toegestaan dat kinderen zonder begeleiding deelnemen aan deze activiteit. Alle deelnemers dienen een kaartje te kopen. Op de website https://www.yourticketprovider.nl/events/41525-cultuur-frituur/ zijn kaarten te bestellen, ze kosten €9,90 per stuk. 

Koop tickets voor Cultuur & FrituurBekijk evenement details voor Cultuur & Frituur en koop nu je tickets online. Gebruik de snelst groeiende ticketservice in Nederlands om tickets te bestellen voor Cultuur & Frituur.www.yourticketprovider.nl