Herfstvakantie

Bijna herfstvakantie! En natuurlijk is er dan van alles te doen in Museum Het Pakhuis in Ermelo. Naast het bezoeken van onze vaste tentoonstelling over de Romeinen de tijdelijke expositie “Vrijheid! Blijheid!”, zijn er dagelijks leuke activiteiten.

Wat dacht je ervan om de vrijheid te vieren en te protesteren? Of treed juist in de voetsporen van een gezin dat op de vlucht moet naar vrijheid. En “Alleen de vogels vliegen van Oost naar West Berlijn”, vogels vliegen over grenzen heen, kunnen gaan en staan waar ze willen. Boor je creativiteit aan en maak zelf een creatieve vogel.

Ben je meer geïnteresseerd in een activiteit die past bij onze Romeinen tentoonstelling? Ook daarin kan je deze vakantie je archeologen hart bij Museum Het Pakhuis ophalen: speur bijvoorbeeld mee naar Romeinse munten of ontdek hoe je een Romeinse soldaat kunt worden.

Lees onder het programma verder over de activiteiten

Vluchtroute
Wanneer heb jij je voor het laatst vrij gevoeld? Wat betekent vrijheid voor jou? Tijdens de vluchtroute stap je in de voetsporen van een jong Syrisch gezin dat op de vlucht slaat. Ze maken een lange reis van Syrië naar Nederland.
Met een rugzak vol spullen ga je op pad. Probeer je tijdens de route te verplaatsen in Sidar, Nevan of Alia. Je moet keuzes maken welke spullen je belangrijk vindt om te houden en welke je kan missen. Wat heb jij nodig om je vrij te blijven voelen?
Wanneer: zaterdag 16 oktober, donderdag 21 oktober en zaterdag 30 oktober
Aanvang: tussen 10:30-16:30
Duur: ongeveer 30 minuten
Geschikt vanaf 8 jaar

Ik protesteer!
Ben jij wel eens boos en kom je dan ook in opstand? Bijvoorbeeld omdat je niet met de Ipad mag spelen of omdat je je bord moet leegeten? In het museum kan je leren protesteren: met een protestbord of een protestbrief laat je zien dat je het ergens niet mee eens bent.
Wat vind jij belangrijk om tegen of juist voor te protesteren? En hoe laat je dat zien? Ga naar huis met je eigen protestbutton!
Wanneer: vrijdag 22 oktober en donderdag 21 oktober
Aanvang: tussen 10:30-16:30
Duur: ongeveer 45 minuten
Geschikt vanaf 8 jaar

Vrije Vogels
Om de vrijheid goed te kunnen vieren, vullen we Museum Het Pakhuis met vrije vogels. Vogels spreiden hun vleugels en vliegen over alle grenzen heen. Hoeveel verschillende vogels ken jij? Tijdens deze creatieve workshop maak je kennis met de vrije vogels in het museum. En natuurlijk knutsel je ook je eigen vogel in elkaar.
Voor wie maak jij een vrije vogel? Misschien hangt jouw vogel straks wel in het museum!
Wanneer: woensdag 20 oktober en dinsdag 26 oktober
Aanvang: 14:00 uur
Duur: ongeveer 45 minuten
Geschikt vanaf 6 jaar

Klinkende munten
Schatgravers opgelet! In het museum zijn Romeinse munten achtergelaten voor de eerlijke vinder. Maar daar moet je natuurlijk wel je best voor doen. Als je er eentje gevonden hebt, dan wordt het tijd om de handen uit de mouwen te steken.
Leer als een echte archeoloog hoe je je waardevolle schat kan opsporen, schoonmaken en determineren. Een waardevolle aanvulling voor je eigen thuismuseum.
Wanneer: dinsdag 19 oktober en woensdag 27 oktober
Aanvang: 14:00 uur
Duur: ongeveer 45 minuten
Geschikt vanaf 8 jaar

Soldatentraining
Wil je weten hoe je een Romeins soldaat kan worden? Ontdek het in Museum Het Pakhuis! Heb je goede ogen, kan je lezen en schrijven en ben je dapper? Dan maak je goede kans. In het museum doorloop je een route van tests en lukt het je misschien wel om je soldatendiploma te halen!
Wanneer: zaterdag 23 oktober en vrijdag 29 oktober
Aanvang: tussen 10:30-16:30
Duur: ongeveer 45 minuten
Geschikt vanaf 6 jaar