Entreeprijzen

Het Pakhuis is rolstoeltoegankelijk en goed te bezoeken voor blinden en slechtzienden. Honden (m.u.v. hulp- en blindengeleidehonden) zijn niet toegestaan.

Openingstijden

Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakjeshuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend.
LET OP: op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3
GRATIS

3 t/m 18
€ 2,50

Volwassenen
€ 4,00

Museumkaarthouders
GRATIS
Openingstijden

Het Pakhuis is geopend van:
1 april t/m 31 oktober dinsdag t/m zaterdag
10:30 - 16:30

1 november t/m 31 maart zaterdag en schoolvakanties
10:30 - 16:30


Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. Zie voor alle bijzondere vakantieactiviteiten www.hetpakhuisermelo.nl In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakhuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend Op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Graven naar Goodies

Museum Het Pakhuis presenteert: Graven naar Goodies. Over de prehistorische grafheuvels die rondom Ermelo volop te vinden zijn. De Veluwe is één grote archeologische schatkamer. Dat zien we terug in de Canon van Nederland. De grafheuvels en hunebedden uit de prehistorie worden als eerste item genoemd.
 
Van de eerste generaties die de Veluwe bewoonden kennen wij slechts uit bodemvondsten. Hoe zij zichzelf noemden weten we niet. Naar vindplaats, vorm en versiering van hun werktuigen en aardewerk onderscheiden archeologen culturen en volkeren.

Grafheuvels vertellen over het leven, de gebruiken en rituelen van de prehistorische bewoners van de Veluwe.

De archeologische rijkdom van de Veluwe is niet verborgen in de bodem, maar juist heel goed zichtbaar in het landschap. In de tentoonstelling Graven naar Goodies kan je je verwonderen over de waarde van dit verhaal. De grafheuvels op de Veluwe zijn net als de piramides in Egypte en de hunebedden in Drenthe een icoon in het landschap!

Beeldmerk Graven naar GoodiesJubileumtentoonstelling Molen de Koe
Molen de Koe viert feest, want meimaand is Molenmaand en dit jaar draait Molen de Koe 10 jaar. Zaterdag 12 mei opent in Het Pakhuis de jubileumtentoonstelling Molen de Koe, tien jaar wieken in de wind. Om het jubileum en de opening van de tentoonstelling op gepaste wijze te vieren kan je om 11.00 en 14.00 cupcakes versieren in Het Pakhuis. De tentoonstelling is de gehele maand mei op woensdagmiddag en zaterdag te zien


Nog meer te zien: Oog in Oog met de Romeinen
Romeinen in Ermelo? Ja, Romeinen in Ermelo! Rond 170 na Chr. hebben de Romeinen rondgedwaald op de Ermelose Heide. Hoe zijn ze hier terechtgekomen? Wat deden ze hier? En wie troffen ze hier aan?

Treed in de voetsporen van de Romeinen. Ontdek hoe zwaar een militaire bepakking is en volg een opleiding tot Romeins soldaat. Hoe staat het met jouw ruimtelijk inzicht? Kan jij sommen maken op de abacus? Of ben jij meer te verleiden tot een bezoek aan de 'schoonheidssalon'? Huidschrapers, poeders en zalfjes: schoonheid was belangrijk voor de Romeinse vrouwen én mannen. Schuif tot slot aan voor een lesje Romeins koken. 


Vaste Collectie

In het depot van Het Pakhuis liggen vele schatten van de Veluwe verborgen voor het publiek. Via deze link naar de website van Erfgoed Gelderland krijgt u een indruk van onze collectie. Mocht u interesse hebben onze collectie te onderzoeken of in te zetten voor een (kunst)project, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken