Entreeprijzen

Het Pakhuis is rolstoeltoegankelijk en goed te bezoeken voor blinden en slechtzienden. Honden (m.u.v. hulp- en blindengeleidehonden) zijn niet toegestaan.

Openingstijden

Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakjeshuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend.
LET OP: op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3
GRATIS

3 t/m 18
€ 2,50

Volwassenen
€ 4,00

Museumkaarthouders
GRATIS
Openingstijden

Het Pakhuis is geopend van:
1 april t/m 31 oktober dinsdag t/m zaterdag
10:30 - 16:30

1 november t/m 31 maart zaterdag en schoolvakanties
10:30 - 16:30


Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. Zie voor alle bijzondere vakantieactiviteiten www.hetpakhuisermelo.nl In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakhuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend Op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Nu te zien: Oog in Oog met de Romeinen

Romeinen in Ermelo? Ja, Romeinen in Ermelo! Rond 170 na Chr. hebben de Romeinen rondgedwaald op de Ermelose Heide. Hoe zijn ze hier terechtgekomen? Wat deden ze hier? En wie troffen ze hier aan?

Treed in de voetsporen van de Romeinen. Ontdek hoe zwaar een militaire bepakking is en volg een opleiding tot Romeins soldaat. Hoe staat het met jouw ruimtelijk inzicht? Kan jij sommen maken op de abacus? Of ben jij meer te verleiden tot een bezoek aan de 'schoonheidssalon'? Huidschrapers, poeders en zalfjes: schoonheid was belangrijk voor de Romeinse vrouwen én mannen. Schuif tot slot aan voor een lesje Romeins koken.
 

Verwacht: Graven naar Goodies

De Ermelosche Heide is een inspirerende plek waar veel tijdperken samenkomen. Bewoners van de Veluwe hebben hier hun bestaan opgebouwd en hun doden begraven. De grafheuvels zijn kenmerkend in het landschap en herbergen bijzondere verhalen over lang vervlogen tijden en rituelen. Graven naar Goodies is vanaf zaterdag 17 februari te zien.

Vaste Collectie

In het depot van Het Pakhuis liggen vele schatten van de Veluwe verborgen voor het publiek. Via deze link naar de website van Erfgoed Gelderland krijgt u een indruk van onze collectie. Mocht u interesse hebben onze collectie te onderzoeken of in te zetten voor een (kunst)project, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.