Groepen kunnen het museum op afspraak ook buiten de openingstijden bezoeken. Bel of mail ons gerust om de mogelijkheden te bespreken. 

Kijk voor het programma en de actuele openingstijden van Het Pakjeshuis (Sinterklaasperiode) op wwww.hetpakjeshuisermelo.nl 

Let op: Het museum is gesloten op zondag en maandag (ook in de schoolvakanties) en op christelijke feestdagen.

Voor educatieve programma's en arrangementen hanteert het museum aparte tarieven.
Kijk bij 'Plan je bezoek' voor meer informatie of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3
GRATIS

4 t/m 18
€ 2,75

Volwassenen
€ 4,50

Museumkaarthouders
GRATIS
Openingstijden

Het Pakhuis is geopend van:
1 april t/m 31 oktober dinsdag t/m zaterdag
10:30 - 16:30

1 november t/m 31 maart zaterdag en schoolvakanties
10:30 - 16:30


Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. Zie voor alle bijzondere vakantieactiviteiten www.hetpakhuisermelo.nl In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakhuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend Op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.


Verborgen Brieven
tot en met 7 november 2020


In 2020 vieren we 75 jaar bevrijding. Museum Het Pakhuis viert de vrijheid en herdenkt de oorlogsslachtoffers met de tentoonstelling 'Verborgen Brieven'. De correspondentie tussen de twee in Ermelo ondergedoken joodse kinderen Bram en Eva en hun ouders staat hierin centraal. Hoe zag het leven in Ermelo eruit in oorlogstijd? Wie waren Bram en Eva, hoe belandden ze in Ermelo en hoe liep het met ze af? De tentoonstelling Verborgen Brieven vertelt je hun verhaal. 
13 december 2019 t/m 7 november 2020


Ook te zien
Rond 170 na Chr. hebben de Romeinen rondgedwaald op de Ermelose Heide. Hoe zijn ze hier terechtgekomen? Wat deden ze hier? En wie troffen ze hier aan? Treed in de voetsporen van de Romeinen. Ontdek hoe zwaar een militaire bepakking is en volg een opleiding tot Romeins soldaat.
Vaste tentoonstellingGeweestDe wolf is terug op de Veluwe. In de tentoonstelling ga je op jacht als een wolf, dompel je jezelf onder in legenden en sprookjes en wordt je onderdeel van de roedel. Aan het einde van de tocht sta je oog in oog met echte wolven!
november 2018 t/m 13 november 2019

Vrijdag 8 maart (Internationale Vrouwendag) openden Museum Het Pakhuis, Stichting Ermelo’s Kunstcollectief (StEK), Christelijk College Groevenbeek, Dorpsdichter Fiet van Beek en GV Sparta een nieuw project rondom het thema ‘gender’. Met een mix van kunst, dans en historische verhalen wordt aandacht besteed aan de rol van vrouw en man in kunst en maatschappij.
Vanaf 16 maart zal aansluitend op dit thema de tentoonstelling Vrouwen van Veldwijk te zien zijn in Museum Het Pakhuis en op Ermelo centraal. 
16 maart t/m 31 oktober 2019


Blik op Ermelo is een tentoonstelling buiten de muren van het museum, waarbij de lokale geschiedenis van Ermelo wordt verbeeld in het straatbeeld. Het onderwerp van deze eerste editie is de middenstand, ondernemers van toen. Het project is gestart met de inrichting van de etalage van Enk 1. Hier zijn verhalen te lezen en objecten te zien van de bakker, de drogist en het postkantoor. Ondernemers zijn uitgenodigd aan te haken bij het project met een presentatie in hun eigen etalage. Bij Expert Ermelo, Jonker herenmode, Schoenmaker Wisse Bijman, Van Dam Juweliers en Kapsalon Hizi Hair zijn inmiddels presentaties te zien, te herkennen aan het gele ‘Blik op Ermelo kader’ op de winkelruit. Door het kader werp je een blik in het verleden. Meer zien? Ga naar de Enk 1 en scan de QR-codes, deze linken je naar een filmpje over de ondernemers van toen in Ermelo.
1 juni t/m 31 juli 2019