Zomerprogramma – maand juli

Schatkamers van Gelderland

Help! Belangrijke spullen uit het verleden zijn gestolen! Wie helpt er mee om de voorwerpen weer op de juiste plaats en in de juiste tijd terug te krijgen? Reis naar het verleden en red de schatten van Gelderland.
Twee spelers reizen met behulp van Virtual Reality door de tijd met Gelderse historische objecten en beleven spelenderwijs het verhaal van Gelderland. De VR-game is alleen in de maand juli in Museum Het Pakhuis te spelen, dus pak je kans!

Wanneer: zaterdag 17 juli, dinsdag 20 juli, vrijdag 23 juli, woensdag 28 en zaterdag 31 juli
Aanvang: tussen 10:30-16:30
Duur: ongeveer 30 minuten
Geschikt vanaf 10 jaar

De soldaat vertelt

Heb je altijd al willen weten hoe het leven van een Romeins soldaat eruit moet hebben gezien? Hoe het is om een zwaard vast te houden? Wat moest het leger allemaal als ze ergens hun kampement wilden opslaan?
Kom luisteren naar het verhaal van een echte Romeinse soldaat. Beleef zijn spannende avonturen mee, kijk in de vitrines naar zijn uitrusting en met een beetje geluk, mag je zelf zijn schild nog vasthouden!

Wanneer: woensdag 21 juli
Aanvang: 14:00 en 15:00 uur
Duur: ongeveer 45 minuten
Geschikt voor alle leeftijden

Speuren naar sporen

Er zitten geheimen van de Romeinen verstopt in de grond, maar je moet wel weten waar je moet zoeken. Grappig genoeg doe je dat niet met een schep in de grond, maar juist vanuit de lucht! Hoe dat zit, ontdek je in Het Pakhuis.
Ga samen met de archeoloog op ontdekkingstocht in het museum en leer hoe jij misschien wel het volgende Romeins marskamp kan ontdekken in Nederland!  

Wanneer: donderdag 22 juli
Aanvang: 14:00 uur
Duur: ongeveer 45 minuten
Geschikt voor alle leeftijden

Klinkende munten

Schatgravers opgelet! In het museum zijn Romeinse munten achtergelaten voor de eerlijke vinder. Maar daar moet je natuurlijk wel je best voor doen. Als je er eentje gevonden hebt, dan wordt het tijd om de handen uit de mouwen te steken.
Leer als een echte archeoloog hoe je je waardevolle schat kan opsporen, schoonmaken en determineren. Een waardevolle aanvulling voor je eigen thuismuseum.

Wanneer: zaterdag 24 juli
Aanvang: 14:00 uur
Duur: ongeveer 45 minuten
Geschikt vanaf 8 jaar

Ik protesteer!

Ben jij wel eens boos en kom je dan ook in opstand? Bijvoorbeeld omdat je niet met de Ipad mag spelen of omdat je je bord moet leegeten? In het museum kan je leren protesteren: met een protestbord of een protestbrief laat je zien dat je het ergens niet mee eens bent.
Wat vind jij belangrijk om tegen of juist voor te protesteren? En hoe laat je dat zien? Ga naar huis met je eigen protestbutton!

Wanneer: dinsdag 27 juli
Aanvang: tussen 10:30-16:30
Duur: ongeveer 45 minuten
Geschikt vanaf 8 jaar

Vrije vogels

Om de vrijheid goed te kunnen vieren, vullen we Museum Het Pakhuis met vrije vogels. Vogels spreiden hun vleugels en vliegen over alle grenzen heen. Hoeveel verschillende vogels ken jij? Tijdens deze creatieve workshop maak je kennis met de vrije vogels in het museum. En natuurlijk knutsel je ook je eigen vogel in elkaar.
Voor wie maak jij een vrije vogel? Misschien hangt jouw vogel straks wel in het museum!

Wanneer: donderdag 29 juli
Aanvang: 14:00 uur
Duur: ongeveer 45 minuten
Geschikt vanaf 6 jaar

Vluchtroute

Wanneer heb jij je voor het laatst vrij gevoeld? Wat betekent vrijheid voor jou? Tijdens de vluchtroute stap je in de voetsporen van een jong Syrisch gezin dat op de vlucht slaat. Ze maken een lange reis van Syrië naar Nederland.
Met een rugzak vol spullen ga je op pad. Probeer je tijdens de route te verplaatsen in Sidar, Nevan of Alia. Je moet keuzes maken welke spullen je belangrijk vindt om te houden en welke je kan missen. Wat heb jij nodig om je vrij te blijven voelen?

Wanneer: vrijdag 30 juli
Aanvang: tussen 10:30-16:30
Duur: ongeveer 30 minuten
Geschikt vanaf 8 jaar