Ontdek de verborgen feiten en duik in de schatkamer van museum Het Pakhuis!

In de meeste musea liggen de archeologische objecten in vitrines. Daarbij is veel niet zichtbaar voor publiek omdat een groot deel van de collectie opgeslagen ligt in het depot. Daar ontkom je als museum niet aan, maar in Het Pakhuis willen we meer mensen in aanraking laten komen met de historische verhalen van de Veluwe. Met dit project help je mee ons depot vol schatten, toegankelijker te maken!

Museum Het Pakhuis is al een doe- en beleefmuseum. Er is al veel te ontdekken voor kinderen. Daarnaast vindt de klassieke museum bezoeker, die geïnteresseerd is in archeologische vondsten de weg naar dit museum. Met dit ‘mysteriespel’ willen we nieuwe doelgroepen uitnodigen voor een bijzondere museumervaring. Teamuitjes, vriendenclubs of families kunnen er terecht. Het is een effectieve manier om teambuilding te stimuleren. Maar het is ook vooral leuk! Er valt veel te beleven en te ontdekken. Dit doen we door ze een mysterie te laten oplossen. Het wordt een spel in het depot én in het museum. Je volgt niet de traditionele looproute, maar moet op zoek naar informatie op plekkenwaar je het niet verwacht.

In ons depot, onder de grond, liggen de museumschatten opgeslagen. Met dit escape-spel zullen de deelnemers een aantal archeologische vondsten ontdekken en in een historisch mysterie springen. Om dit te kunnen realiseren zal er verbouwd moeten worden en willen we techniek erin brengen. Op deze exclusieve locatie start het spel, aantrekkelijk voor een nieuwedoelgroep. Belangrijk is dat er wordt samengewerkt en dat mensen met plezier deze museum escape kunnen spelen.

De financiering van dit spel bestaat uit een eigen bijdrage van het museum, steun van sponsoren en uit crowdfunding. Dat betekent dus dat jij mee kunt doen aan het realiseren van deze beleving.

HELP ONS OP WEG EN DRAAG EEN STEEN BIJ EN GA HIER NAAR DE WEBSITE VAN VOOR DE KUNST!