Groepen kunnen het museum op afspraak ook buiten de openingstijden bezoeken. Bel of mail ons gerust om de mogelijkheden te bespreken. 

Kijk voor het programma en de actuele openingstijden van Het Pakjeshuis (Sinterklaasperiode) op wwww.hetpakjeshuisermelo.nl 

Let op: Het museum is gesloten op zondag en maandag (ook in de schoolvakanties) en op christelijke feestdagen.

Voor educatieve programma's en arrangementen hanteert het museum aparte tarieven.
Kijk bij 'Plan je bezoek' voor meer informatie of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3
GRATIS

4 t/m 18
€ 2,75

Volwassenen
€ 4,50

Museumkaarthouders
GRATIS
Openingstijden

Het Pakhuis is geopend van:
1 april t/m 31 oktober dinsdag t/m zaterdag
10:30 - 16:30

1 november t/m 31 maart zaterdag en schoolvakanties
10:30 - 16:30


Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. Zie voor alle bijzondere vakantieactiviteiten www.hetpakhuisermelo.nl In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakhuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend Op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Met de klas naar het museum

In Museum Het Pakhuis komt onderwijs tot leven. Achter de grote groene schuifdeuren opent zich een schatkamer van de Veluwse geschiedenis. Aan de hand van bijzondere voorwerpen en opdrachten maken leerlingen kennis met hun prehistorische voorouders, gebruiken uit de Romeinse tijd, het leven in de middeleeuwen of verhalen van niet eens zo heel erg lang geleden.

    

 
Aansluitend op de lopende tentoonstelling zijn er educatieve programma’s voor verschillende leeftijden en niveaus. 
Bij de educatieve programma’s hoort een lesbrief met een voorbereidende les die de leerkracht op school kan behandelen. Zo komen de leerlingen voorbereid naar het museum en wordt de tijd op locatie zo goed mogelijk besteedt.   
 
Les op locatie
Het is mogelijk een les op locatie te krijgen van een van onze museumdocenten. Bijvoorbeeld op in de klas of op de Ermelose hei bij het Romeins marskamp. Ook voor mensen die niet (meer) in de gelegenheid zijn het museum te bezoeken heeft Museum Het Pakhuis een oplossing: Pakhuis on Tour. 

Meer dan geschiedenis
Museale voorwerpen bieden een inkijkje in het verleden en verschaffen daarmee nieuwe inzichten. Dit helpt om de alledaagse realiteit hanteerbaar en bespreekbaar te maken. De link tussen een museumbezoek en het vak geschiedenis is natuurlijk snel gemaakt, maar museumeducatie kan context bieden aan bijna alle schoolvakken, van biologie tot creatieve vorming, van Nederlands tot aardrijkskunde.  

Leven lang leren
Je bent nooit klaar met leren en iedereen leert iedere dag opnieuw. Het is dan ook een misvatting dat museumeducatie er alleen voor kinderen is. Museum Het Pakhuis biedt educatieve programma’s voor verschillende leeftijden en niveaus, afgestemd op de behoeften en manier van leren.


Pakhuis on Tour
Met Pakhuis on Tour is het lesprogramma voor een leven lang leren compleet. Wie niet (meer) in de gelegenheid is om het museum te bezoeken kan op locatie de museumervaring krijgen. Het verhaal van de museumdocent wordt visueel ondersteund met afbeeldingen en objecten uit de mobiele museumkar. 
(Maatschappelijke)Stage bij Museum Het Pakhuis

Het is mogelijk een maatschappelijke stage of beroepsstage bij Museum Het Pakhuis te vervullen. Een maatschappelijke stage is mogelijk tijdens de Sinterklaasperiode of in de zomervakantie. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Vrijwilligerswerk bij Museum Het Pakhuis
Om de verschillende vrijwilligersfuncties zo goed als mogelijk te kunnen vervullen biedt het museum haar vrijwilligers verschillende opleidingen en cursussen aan. Denk bijvoorbeeld aan BHV-trainingen en persoonlijke ontwikkeling, maar ook collectie- en educatiegerelateerde opleidingen.
Museum Het Pakhuis op zoek naar vrijwilligers, klik hier voor de vacatures.