Entreeprijzen

Het Pakhuis is rolstoeltoegankelijk en goed te bezoeken voor blinden en slechtzienden. Honden (m.u.v. hulp- en blindengeleidehonden) zijn niet toegestaan.

Openingstijden

Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakjeshuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend.
LET OP: op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3
GRATIS

3 t/m 18
€ 2,75

Volwassenen
€ 4,50

Museumkaarthouders
GRATIS
Openingstijden

Het Pakhuis is geopend van:
1 april t/m 31 oktober dinsdag t/m zaterdag
10:30 - 16:30

1 november t/m 31 maart zaterdag en schoolvakanties
10:30 - 16:30


Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. Zie voor alle bijzondere vakantieactiviteiten www.hetpakhuisermelo.nl In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakhuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend Op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Vacatures

Museum Het Pakhuis zou niet kunnen bestaan zonder vrijwilligers. Zowel voor als achter de schermen vervullen zij belangrijke functies.

Vacature Museumvrijwilliger
Vacature Collectievrijwilliger
Vacture Bestuurslid - Secretaris


Museum Het Pakhuis zoekt jou!
Voor verschillende functies op het gebied van educatie, collectiebeheer, klussen en het ontvangen en begeleiden van gasten is Het Pakhuis op zoek naar vrijwilligers. Kom erbij! Je kunt ons al helpen vanaf één dagdeel per maand.

De organisatie
Het Pakhuis is het leukste doe- en beleefmuseum van de Veluwe! Het museum zet zich in om het erfgoed van Ermelo en omstreken te verzamelen, te beheren en presenteren. De collectie van het museum bestaat voornamelijk uit archeologische vondsten van de Veluwe. Elk jaar opent een nieuwe tentoonstelling over een aan Ermelo verwant onderwerp. Tijdens de Sinterklaasperiode transformeert Het Pakhuis ieder jaar tot Het Pakjeshuis, het huis van Sinterklaas. Het Pakhuis heeft 1,6 fte vaste staf in dienst en werkt met een groep enthousiaste vrijwilligers van alle leeftijden.

Wij zoeken
Iemand die in, of in de buurt van Ermelo woont en affiniteit heeft met cultuur, natuur en/of geschiedenis.
Ben je sociaal en goed met mensen, of juist ingetogen en precies? Vooral graag bezig met je handen of juist met cijfertjes? Voor bijna alle soorten vrijwilligers is er plaats in het vrijwilligersteam van Het Pakhuis. Werktijden zijn in overleg, kunnen wekelijks of maandelijks terugkeren, maar kunnen ook project-gerelateerd zijn. Bijvoorbeeld met de opbouw van een tentoonstelling of tijdens het Pakjeshuis. 
Neem vrijblijvend contact op met Maud Onderweegs voor meer informatie over onderstaande functies.
mail naar: onderweegs@hetpakhuisermelo.nl of bel 0341-760777

-          Baliemedewerkers
-          Educatief  medewerkers
-          Leden voor het klusteam
-          Collectie medewerkers
-          Administratief medewerker

Wij bieden
 
-          Altijd gratis koffie, thee en toegang tot het museum
-          Exclusieve voorbezichtiging van- en rondleiding door nieuwe tentoonstellingen
-          Eens per jaar een vrijwilligersborrel
-          Eens per jaar een vrijwilligersuitje met een lunch
-          Een museumkaart (t.w.v. €59,90 per jaar)
-          Een plekje in het allerleukste vrijwiligersteam!

Overtuigd, of wil je meer weten? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met Maud Onderweegs.
mail naar onderweegs@hetpakhuisermelo.nl of bel 0341-760777