Groepen kunnen het museum op afspraak ook buiten de openingstijden bezoeken. Bel of mail ons gerust om de mogelijkheden te bespreken. 

Kijk voor het programma en de actuele openingstijden van Het Pakjeshuis (Sinterklaasperiode) op wwww.hetpakjeshuisermelo.nl 

Let op: Het museum is gesloten op zondag en maandag (ook in de schoolvakanties) en op christelijke feestdagen.

Voor educatieve programma's en arrangementen hanteert het museum aparte tarieven.
Kijk bij 'Plan je bezoek' voor meer informatie of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3
GRATIS

4 t/m 18
€ 2,75

Volwassenen
€ 4,50

Museumkaarthouders
GRATIS
Openingstijden

Het Pakhuis is geopend van:
1 april t/m 31 oktober dinsdag t/m zaterdag
10:30 - 16:30

1 november t/m 31 maart zaterdag en schoolvakanties
10:30 - 16:30


Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. Zie voor alle bijzondere vakantieactiviteiten www.hetpakhuisermelo.nl In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakhuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend Op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Activiteitenagenda
Zaterdag 12 oktober – Expeditie Veluwe
Ga tijdens de Nationale Archeologiedagen mee het veld in en speur mee naar archeologische resten op de Veluwe!

Met het project Erfgoed Gezocht kan iedereen (ook jij!) meespeuren naar archeologische resten op de Veluwe. Kom naar Museum Het Pakhuis voor de lezing over archeologie op de Veluwe, gegeven door de archeologen die leiding geven aan het project. Je hoort onder meer welke interessante archeologische ontdekkingen er al zijn gedaan in en rondom Ermelo. Daarna gaan we het veld in om de nieuw ontdekte structuren te evalueren. We gaan proberen vast te stellen of de nieuw ontdekte plekken inderdaad archeologische ‘hotspots’ zijn. Expeditie Veluwe is geschikt voor alle leeftijden, reserveer snel, want er is beperkt plaats.

Programma
11.00 tot 11.30 uur - Lezing Expeditie Veluwe in Museum Het Pakhuis
12.00 tot 13.30 uur – Wandeling Expeditie Veluwe vanaf de Schaapskooi Ermelo

14.00 tot 14.30 uur – Lezing Expeditie Veluwe in Museum Het Pakhuis
15.00 tot 16.30 uur – Wandeling Expeditie Veluwe vanaf de Schaapskooi in Ermelo

Prijzen
Lezing: normale entreeprijzen
Wandeling: gratis

Klik hier om je aan te melden

Klik hier voor meer informatie 
of kijk onderstaand filmpje van EenVandaag.

Herfstvakantie in Museum Het Pakhuis

Kom in de herfstvakantie naar Het Pakhuis! In het leukste beleefmuseum van de Veluwe is altijd wat te doen. Graaf naar het verleden in de bottenbak, bouw een triomfboog zoals de Romeinen deden en sta oog in oog met échte wolven. Neem je (groot)ouders mee en maak er een onvergetelijk bezoek van. Bekijk hieronder het programma van de herfstvakantie, of volg ons via Facebook om op de hoogte te blijven van al het leuks. 


Zaterdag 19 oktober van 11.00 tot 12.00 uur – Kleuterrondleiding WOLF

Combinatieprogramma van Museum Het Pakhuis en de Schaapskooi Ermelo, speciaal voor jonge kinderen en hun (groot)ouders. In het museum leer je over de wolf, zijn grote oren, zijn grote ogen en grote maag.. Op de hei ga je op zoek naar dierensporen. Het is niet verplicht beide programma's af te nemen, wel moet de dierensporenwandeling gereserveerd worden via reserveren@schapedrift.nl of 0577-407254
Kosten: normale museumentree + 4,00 per kind voor de dierensporenwandeling


Dinsdag 22 oktober om 10.30 uur – Sprookjeswolf

Maak kennis met Wolfje, hij wil graag sprookjeswolf worden net als papa en opa. Maar hij is vegetariër.. Hoe moet dat nu? Gebruik je zintuigen en leer spelenderwijs van alles over sprookjes en wolven. Speciaal programma voor kinderen tot ongeveer 8 jaar.


Woensdag 23 oktober om 14.00 uur - Een roedel Romeinen

Een spel voor het hele gezin waarbij je van alles te weten komt over wolven en Romeinen.


Donderdag 24 oktober om 14.00 uur – Wolvenbingo

Een bijzondere bingo waarin je van alles leert over de wolf. Win speciale museumprijzen. In plaats van Bingo! roep je Awoooeee!!


Zaterdag 26 oktober -  Wie is de Wolf?
Ga zelf op onderzoek uit en kom van alles te weten over wolven. De speurtocht is de gehele dag verkrijgbaar en geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.16 november tot 5 december – Pakjeshuis