Entreeprijzen

Het Pakhuis is rolstoeltoegankelijk en goed te bezoeken voor blinden en slechtzienden. Honden (m.u.v. hulp- en blindengeleidehonden) zijn niet toegestaan.

Openingstijden

Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakjeshuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend.
LET OP: op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3
GRATIS

3 t/m 18
€ 2,50

Volwassenen
€ 4,00

Museumkaarthouders
GRATIS
Openingstijden

Het Pakhuis is geopend van:
1 april t/m 31 oktober dinsdag t/m zaterdag
10:30 - 16:30

1 november t/m 31 maart zaterdag en schoolvakanties
10:30 - 16:30


Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. Zie voor alle bijzondere vakantieactiviteiten www.hetpakhuisermelo.nl In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakhuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend Op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Herfstvakantie in Museum Het Pakhuis

Kom in de herfstvakantie naar Museum Het Pakhuis!
In het leukste doe- en beleefmuseum van de Veluwe is altijd wat te doen. Vooral in de schoolvakanties: dan is er elke dinsdagmorgen een speciaal programma voor de allerkleinsten en op woensdagmiddag een knutselmiddag. Voor wie wat serieuzer aan de slag wil is er een belevenisspeurtocht waarmee je het verhaal van de tentoonstelling zelf kunt ontdekken. Papa’s, mamma’s, opa’s en oma’s mogen ook meekomen. Samen maken we er een onvergetelijk museumbezoek van.


Deelname aan alle onderstaande activiteiten is gratis, je betaalt alleen museumentree.

Zaterdag 20 oktober
Feest voor Jantje

Vandaag vieren we een klein feestje voor onze Jantje van Speuld. In Het Pakhuis ligt ze heel stil tussen de potjes en vuurstenen werktuigen. Ze is al zeker 4.000 jaar oud! Kom alles te weten over Jantje en hoe ze is opgegraven. Je kan zelf een Jantje knutselen en met een Jantje masker of met schmink tot Jantje worden omgetoverd.

Aanvang: 11.00 en 14.00 uur
Duur: ong. 30 tot 60 min.
Geschikt voor alle leeftijden


Dinsdag 23 oktober 10.30 uur
Spoorzoekertjes

De Veluwe is niet alleen de woonplaats van mensen, er wonen ook veel dieren! Neem bijvoorbeeld Swoertje, het everzwijn dat met zijn dierenvrienden op avontuur gaat. Volg in dit speciale ochtendprogramma voor de allerkleinsten de dierensporen, ga mee op avontuur en ontdek de schatten uit een ver verleden.

Aanvang: 10.30
Duur: ong. 60 min
Geschikt voor kinderen tot ong. 7 jaar

Woensdag 24 oktober
Knutselmiddag: Prehistorische Patronen

In de schoolvakanties kun je iedere woensdagmiddag creatief aan de slag in Museum Het Pakhuis. Maak kennis met het verhaal van de grafheuvels en hun goodies en versier zelf een beker met prehistorische patronen. Natuurlijk mag je jouw goodie naderhand mee naar huis nemen!

Aanvang: 14.00 uur
Duur: Ong. 30 min.
Geschikt voor alle leeftijden

Donderdag 25 oktober
De soldaat vertelt

Heb je altijd al willen weten hoe het leven van een Romeins soldaat eruit moet hebben gezien? Hoe het is om een zwaard vast te houden? Wat moest het leger allemaal als ze ergens hun kampement wilden opslaan? Kom luisteren naar het verhaal van een echte Romeinse soldaat! Beleef zijn spannende avonturen mee, kijk in de vitrines naar zijn uitrusting en met een beetje geluk, mag je zelf zijn schild nog vasthouden! 

Aanvang: 14.00 uur
Duur: ong. 60 min.
Geschikt voor alle leeftijden 


Zaterdag 27 oktober
Speuren naar Goodies

Naar het museum gaan saai? Niet met onze belevenisspeurtocht door de tentoonstelling Graven naar Goodies! Word een expert op het gebied van archeologie en geschiedenis, ontdek de schatten van de prehistorie en wie weet leid jij straks je ouders rond door de tentoonstelling, in plaats van andersom!

Aanvang: De speurtocht is de gehele dag beschikbaar. Het museum is geopend van 10.30 tot 16.30 uur
Duur: Ong. 20 tot 40 min.
Geschikt voor kinderen vanaf ong. 7 jaar