Groepen kunnen het museum op afspraak ook buiten de openingstijden bezoeken. Bel of mail ons gerust om de mogelijkheden te bespreken. 

Kijk voor het programma en de actuele openingstijden van Het Pakjeshuis (Sinterklaasperiode) op wwww.hetpakjeshuisermelo.nl 

Let op: Het museum is gesloten op zondag en maandag (ook in de schoolvakanties) en op christelijke feestdagen.

Voor educatieve programma's en arrangementen hanteert het museum aparte tarieven.
Kijk bij 'Plan je bezoek' voor meer informatie of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3
GRATIS

4 t/m 18
€ 2,75

Volwassenen
€ 4,50

Museumkaarthouders
GRATIS
Openingstijden

Het Pakhuis is geopend van:
1 april t/m 31 oktober dinsdag t/m zaterdag
10:30 - 16:30

1 november t/m 31 maart zaterdag en schoolvakanties
10:30 - 16:30


Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. Zie voor alle bijzondere vakantieactiviteiten www.hetpakhuisermelo.nl In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakhuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend Op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Voorjaarsvakantie in Museum Het Pakhuis

Onze programma voor de voorjaarsvakantie is bekend!

Alles op de bon

Zaterdag 22 februari

Wat ligt er ’s avonds bij jou op je bord? Boontjes, spruitjes, rode kool? Ontdek in Het Pakhuis de vergeten groenten uit de oorlog. Koken ging toen heel anders dan nu! Of maak een mooie bevrijdingsrok van papier. Welke dagen in je leven zijn voor jou belangrijk? Die krijgen ook een plek op je rok!

Aanvang: Alles op de bon is de gehele dag beschikbaar. Het museum is geopend van 10:30 tot 16:30 uur
Duur: ongeveer 30 minuten
Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaarKoffer vol verhalen: verstop je!

Dinsdag 25 februari

Onderduiken, hout sprokkelen in het bos, naar de radio luisteren: tijdens de Tweede Wereldoorlog moest er heel veel stiekem. Tijdens deze koffer vol verhalen ontdek je hoe mensen elkaar probeerden te helpen in oorlogstijd. Durf jij je in de schuilplaats te verstoppen?

Aanvang: 14:00 uur
Duur: ongeveer 45 minuten
Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaarGeheimtaal

Woensdag 26 februari

Heb je een geheim dat niet iedereen mag weten? Schrijf het op in geheimtaal! Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden er geheime boodschappen verspreid onder het verzet. Ontdek de codetaal van vroeger. Lukt het jou om zelf ook een geheime boodschap te versturen?

Aanvang: 14:00 uur
Duur: ongeveer 45 minuten
Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaarKoffer vol verhalen: illegale kranten

Donderdag 27 februari

De Duitse bezetter wilde niet dat sommige informatie verspreid werd. Kranten werden verboden en algemene aankondigingen werden gecontroleerd. Toch lukte het om illegale kranten en boodschappen te drukken en verspreiden. Ontdek het tijdens deze koffer vol verhalen over de drukkerij!

Aanvang: 14:00 uur
Duur: ongeveer 45 minuten
Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaarKoffer vol verhalen: eten wat de pot schaft!

Vrijdag 28 februari

Op je verjaardag mag je vaak kiezen wat je wilt eten. Maar 75 jaar geleden was dat lang niet altijd zo! Test je kennis over de gerechten van toen: weet jij wat een pastinaak is? Leer van een echte boer en zijn vrouw wat en hoe er gegeten werd tijdens de oorlog.

Aanvang: 14:00 uur
Duur: ongeveer 45 minuten
Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaarOp de vlucht!

Zaterdag 29 februari

Het is oorlog. Jouw familie moet vluchten, er is een schuilplaats waar je naar toe kan. Maar wat neem je mee en wat laat je achter? Een mobiele telefoon? Een warme trui? Of pak je toch snel die zaklantaarn? En vergeet de kat niet! Speel jij dit spannende gezinsspel mee?

Aanvang: 14:00 uur
Duur: ongeveer 45 minuten
Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar