Groepen kunnen het museum op afspraak ook buiten de openingstijden bezoeken. Bel of mail ons gerust om de mogelijkheden te bespreken. 

Kijk voor het programma en de actuele openingstijden van Het Pakjeshuis (Sinterklaasperiode) op wwww.hetpakjeshuisermelo.nl 

Let op: Het museum is gesloten op zondag en maandag (ook in de schoolvakanties) en op christelijke feestdagen.

Voor educatieve programma's en arrangementen hanteert het museum aparte tarieven.
Kijk bij 'Plan je bezoek' voor meer informatie of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3
GRATIS

4 t/m 18
€ 2,75

Volwassenen
€ 4,50

Museumkaarthouders
GRATIS
Openingstijden

Het Pakhuis is geopend van:
1 april t/m 31 oktober dinsdag t/m zaterdag
10:30 - 16:30

1 november t/m 31 maart zaterdag en schoolvakanties
10:30 - 16:30


Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. Zie voor alle bijzondere vakantieactiviteiten www.hetpakhuisermelo.nl In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakhuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend Op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Activiteitenagenda


Maandag 9 september om 20.00 uur – Lezing: ‘Auguste Rodin, Genius at work’

De Franse beeldhouwer Auguste Rodin (1840-1917) werd geboren op 12 November 1840 in Parijs. Hij studeerde aan de staatsschool voor kunst en ambacht, Petite Ecole, maar werd drie keer afgewezen voor de kunstacademie van Parijs.
In 1864 maakte hij zijn eerste belangrijke werk "De man met de gebroken neus". In de volgende jaren werkte hij voornamelijk aan decoratieve sculpturen in de studio van Albert Carrier-Belleuse.

Lezing door Brechtje de Boer

Aanvang: 20.00 uur
Inloop vanaf: 19.30 uur
Prijs: €5,- per persoon (gratis voor leden van StEK)
Koffie of thee: €1,- 
Reserveren kan via kunstcommissie@kunststek.com


Dinsdag 17 september om 20.00 uur - Lezing: 'Roodkapje Ongecensureerd'
Vergeet het beeld van dat naïeve, hulpeloze meisje. In eerdere versies van het welbekende sprookje is Roodkapje een stoere chick die de wolf te slim af was. De geschiedenis van het verhaal geeft een fascinerend inzicht in veranderende vrouwbeelden door de tijden heen.

De lezing wordt gegeven door schrijver en journalist Lyda Westerink.
Zij is al jaren in de ban van Roodkapje, die ook voor haar roman ‘Wolfs muze’ een belangrijke inspiratiebron was.

Aanvang: 20.00 uur
Inloop vanaf: 19.30 uur
Prijs: €4,- per persoon 
Koffie of thee: €1,- 
Reserveren kan via info@hetpakhuisermelo.nl of 0341 760 777Zaterdag 28 september - Rondleiding WOLF en dierensporenwandeling
Museum Het Pakhuis en de Schaapskooi Ermelo hebben dit jaar een speciaal programma: Een rondleiding door de tentoonstelling WOLF in combinatie met een dierensporenwandeling op de Ermelose heide. Zo beleef je optimaal wie de wolf is en hoe hij leeft.

Programma
11.00 tot 12.00 uur: Rondleiding door de tentoonstelling WOLF in Museum Het Pakhuis.
13.30 tot 15.00 Dierensporenwandeling vanaf de Schaapskooi Ermelo.

Prijzen
Museum Het Pakhuis: normale entreeprijzen
Diersporenwandeling Schaapskooi Ermelo: Kinderen €2,- Volwassenen €4,-
Geschikt voor alle leeftijden en reserveren is niet noodzakelijk.Zaterdag 12 oktober van 10.30 tot 16.30 uur – Nationale Archeologiedagen
Museum Het Pakhuis toont veel archeologische vondsten uit de omgeving van Ermelo. In de bottenbak graaf je zelf ook naar schatten uit een ver verleden, als een échte archeoloog!

16 november tot 5 december – Pakjeshuis

Herfstvakantie in Museum Het Pakhuis

Kom in de herfstvakantie naar Het Pakhuis! In het leukste beleefmuseum van de Veluwe is altijd wat te doen. Graaf naar het verleden in de bottenbak, bouw een triomfboog zoals de Romeinen deden en sta oog in oog met échte wolven. Neem je (groot)ouders mee en maak er een onvergetelijk bezoek van. Bekijk hieronder het programma van de herfstvakantie, of volg ons via Facebook om op de hoogte te blijven van al het leuks. 


Zaterdag 19 oktober van 11.00 tot 12.00 uur – Kleuterrondleiding WOLF

Combinatieprogramma van Museum Het Pakhuis en de Schaapskooi Ermelo, speciaal voor jonge kinderen en hun (groot)ouders. In het museum leer je over de wolf, zijn grote oren, zijn grote ogen en grote maag.. Op de hei ga je op zoek naar dierensporen. Het is niet verplicht beide programma's af te nemen, wel moet de dierensporenwandeling gereserveerd worden via reserveren@schapedrift.nl of 0577-407254
Kosten: normale museumentree + 4,00 per kind voor de dierensporenwandeling


Dinsdag 22 oktober om 10.30 uur – Sprookjeswolf

Maak kennis met Wolfje, hij wil graag sprookjeswolf worden net als papa en opa. Maar hij is vegetariër.. Hoe moet dat nu? Gebruik je zintuigen en leer spelenderwijs van alles over sprookjes en wolven. Speciaal programma voor kinderen tot ongeveer 8 jaar.


Woensdag 23 oktober om 14.00 uur - Een roedel Romeinen

Een spel voor het hele gezin waarbij je van alles te weten komt over wolven en Romeinen.


Donderdag 24 oktober om 14.00 uur – Wolvenbingo

Een bijzondere bingo waarin je van alles leert over de wolf. Win speciale museumprijzen. In plaats van Bingo! roep je Awoooeee!!


Zaterdag 26 oktober -  Wie is de Wolf?
Ga zelf op onderzoek uit en kom van alles te weten over wolven. De speurtocht is de gehele dag verkrijgbaar en geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.