Entreeprijzen

Het Pakhuis is rolstoeltoegankelijk en goed te bezoeken voor blinden en slechtzienden. Honden (m.u.v. hulp- en blindengeleidehonden) zijn niet toegestaan.

Openingstijden

Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakjeshuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend.
LET OP: op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3
GRATIS

3 t/m 18
€ 2,75

Volwassenen
€ 4,50

Museumkaarthouders
GRATIS
Openingstijden

Het Pakhuis is geopend van:
1 april t/m 31 oktober dinsdag t/m zaterdag
10:30 - 16:30

1 november t/m 31 maart zaterdag en schoolvakanties
10:30 - 16:30


Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. Zie voor alle bijzondere vakantieactiviteiten www.hetpakhuisermelo.nl In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakhuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend Op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Voorjaarsvakantie in Museum Het Pakhuis

Kom in de voorjaarsvakantie naar Museum Het Pakhuis!
In het leukste doe- en beleefmuseum van de Veluwe is altijd wat te doen.

Vooral in de schoolvakanties: dan is er elke dinsdagmorgen een speciaal programma voor de allerkleinsten en op woensdagmiddag een knutselmiddag. Word een wolvenexpert met de belevenisspeurtocht WIE is de WOLF. Papa’s, mamma’s, opa’s en oma’s mogen ook meedoen. Samen maken we er een onvergetelijk museumbezoek van. 


Deelname aan alle onderstaande activiteiten is gratis, je betaalt alleen museumentree.


WOLF een tentoonstelling voor jong en oud.

Museum Het Pakhuis nodigt je uit om kennis te maken met de nieuwste bewoner van de Veluwe: de wolf! In de tentoonstelling ontdek je alles wat je zou moeten weten wanneer je de wolf tegen het lijf loopt. Maakt de komst van de wolf jou bang, of juist blij? Ga op onderzoek uit en deel je mening.  

WIE is de WOLF?
zaterdag 23 februari en 2 maart

Ga op jacht en onderzoek hoe wolven leven. Als je klaar bent met de speurtocht mag je je werkblad mee naar huis nemen. Kleur ‘m in en je hebt een prachtig document wat bewijst dat jij een wolvenexpert bent!

Aanvang: WIE is de WOLF is de gehele dag beschikbaar.
Het museum is geopend van 10.30 tot 16.30 uur
Duur: ongeveer 15 tot 30 minuten
Geschikt voor kinderen vanaf ong. 7 jaar


Maak kennis met SprookjesWolf
Dinsdag 26 februari

Ontmoet op donderdag 3 januari om 10.30 Wolfje die heel graag een sprookjeswolf wil worden, net als zijn vader en zijn opa. Maar om sprookjeswolf te worden, moet hij net als zijn voorouders iemand opeten. En dat wil hij niet! Het wordt een spannend avontuur in museum Het Pakhuis waar kinderen alles ontdekken over sprookjes en wolven, maar ook over kiezen en consequenties. En ze ontmoeten het roofdier zo van heel dichtbij.

Aanvang: 10.30
Duur: ongeveer 60 min
Geschikt voor kinderen tot ongeveer 9 jaar


Knutselmiddag WOLF
woensdag 27 februari

Handjes uit de mouwen tijdens de woensdagmiddag knutselmiddag! Maak onder begeleiding je eigen museumstuk voor thuis geïnspireerd op de tentoonstelling WOLF. Meedoen is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Knutsel gezellig mee!

Aanvang: 14.00 uur
Duur: ongeveer 30 min
Geschikt voor alle leeftijden