Entreeprijzen

Het Pakhuis is rolstoeltoegankelijk en goed te bezoeken voor blinden en slechtzienden. Honden (m.u.v. hulp- en blindengeleidehonden) zijn niet toegestaan.

Openingstijden

Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakjeshuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend.
LET OP: op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3
GRATIS

3 t/m 18
€ 2,50

Volwassenen
€ 4,00

Museumkaarthouders
GRATIS
Openingstijden

Het Pakhuis is geopend van:
1 april t/m 31 oktober dinsdag t/m zaterdag
10:30 - 16:30

1 november t/m 31 maart zaterdag en schoolvakanties
10:30 - 16:30


Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. Zie voor alle bijzondere vakantieactiviteiten www.hetpakhuisermelo.nl In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakhuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend Op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.


Tropenrooster

<span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Calibri, Helvetica, sans-serif, Helvetica, EmojiFont, " apple="" color="" emoji",="" "segoe="" ui="" notocoloremoji,="" symbol",="" "android="" emojisymbols;="" font-size:="" 16px;"="">Komende woensdag t/m zaterdag is Museum Het Pakhuis in Ermelo open van 8.00 tot 16.00, in plaats van van 10.30 tot 16.30. 

Woensdag 8.30 - 10.00 Spoorzoekertjes
De Veluwe is niet alleen de woonplaats van mensen, er wonen ook veel dieren! Neem bijvoorbeeld Swoertje, het everzwijn dat met zijn dierenvrienden op avontuur gaat. Volg in dit speciale ochtendprogramma voor de allerkleinsten de dierensporen, ga mee op avontuur en ontdek de schatten uit een ver verleden. – speciaal voor kinderen tot 7 jaar

13.30 en 15.00 uur theatervoorstelling 'Ur-tijd' 
Oh oh, je zal toch met een professor in huis wonen.... die alle apparaten in huis gebruikt om er een tijdmachine van te bouwen. Zou ie echt werken? 
Voor alle kinderen tussen 3 en 10 jaar oud en hun ouders, opa's en oma's.
Reserveer kaartjes via info@hetpakhuisermelo.nl 


Donderdag 8.30 - 10.00 De Soldaat vertelt
Heb je altijd al willen weten hoe het leven van een Romeins soldaat eruit moet hebben gezien? Kom luisteren naar het verhaal van een echte Romeinse soldaat.


Vrijdag 9.00 - 11.00
EXCLUSIEF! Durf jij te ontbijten met de Romeinen? Voor dit avontuur gaat het museum speciaal extra vroeg voor jullie open. Romeinen eten niet zittend, maar liggen aan. Help jij mee om een heerlijk ontbijt voor te bereiden? Tijdens deze bijzondere ontbijtochtend leer je Romeins koken, mag je in Romeinse kledij rondlopen en kan je een soldaat alles vragen over het leven in het legioen. 

Speciaal voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. 
Prijs: €10,- per kind 
Reserveren is noodzakelijk en kan via 0341-760 777 of info@hetpakhuisermelo.nl