Entreeprijzen

Het Pakhuis is rolstoeltoegankelijk en goed te bezoeken voor blinden en slechtzienden. Honden (m.u.v. hulp- en blindengeleidehonden) zijn niet toegestaan.

Openingstijden

Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakjeshuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend.
LET OP: op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3
GRATIS

3 t/m 18
€ 2,50

Volwassenen
€ 4,00

Museumkaarthouders
GRATIS
Openingstijden

Het Pakhuis is geopend van:
1 april t/m 31 oktober dinsdag t/m zaterdag
10:30 - 16:30

1 november t/m 31 maart zaterdag en schoolvakanties
10:30 - 16:30


Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. Zie voor alle bijzondere vakantieactiviteiten www.hetpakhuisermelo.nl In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakhuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend Op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.


Oog in Oog met de Romeinen


Ga de strijd aan tijdens de marskampchallenge! 
Woensdag 20 juni vanaf 13.30 uur
Museum Het Pakhuis organiseert een Romeinse middag vol uitdagingen: de marskampchallenge. Teams van klasgenoten, vriendjes of buurkinderen kunnen een competitie aangaan waarin Romeinse sport, spel en inzicht centraal staan. Ben jij in de leeftijd van 8 t/m12 jaar? Stel een team van 6 personen samen en meld je aan!  

Strijden op z’n Romeins 
In onze maatschappij zijn sport en bewegen steeds belangrijker. Tweeduizend jaar geleden was dat ook al zo. Romeinse steden organiseerden verschillende sportwedstrijden tijdens speciale Romeinse Spelen. Topatleten verdienden enorme bedragen met hun overwinningen en konden uitgroeien tot megasterren. 
Tijdens de marskampchallenge werken we in teams, dat is heel anders dan in de Romeinse tijd. Net als bij de Grieken sportten Romeinen in hun eentje. Ze deden aan discus-, of speerwerpen, hardlopen en verspringen. Teamspellen kwamen wel voor, maar werden vooral op straat gespeeld. 

Romeins marskamp 
Op de Ermelosche Heide ligt een Romeins marskamp. De soldaten uit het legioen liepen gemiddeld 25 kilometer met 25 kilo aan bepakking op hun rug voordat ze hun kampement opsloegen. Je kan je voorstellen dat ze beresterk moesten zijn! Maar ze moesten ook strategisch inzicht hebben. Tijdens de marskampchallenge kan je Romeins Risk spelen: wie verovert het meeste land en weet het grote Romeinse Rijk voor zich te winnen? 

Wie, wat, waar? 
De marskampchallenge wordt gespeeld in en om museum Het Pakhuis. De start is om 13.30 in het museum. Kosten bedragen €2,50 per persoon, inclusief museumentree, limonade en een soldatendiploma. Aanmelden met je team, verzekert je van een plek! Dit kan via info@hetpakhuisermelo.nl of door te bellen met 0341-760 777 

Dit evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Heel Ermelo BeweegtRoMeincraft
Zaterdag 14 juli van 10.30 tot 16.30 uur

Welkom bij RoMeincraft in Ermelo, werk met gamers en archeologen samen op een unieke plek!

Kom de allereerste grenzen verkennen: de Romeinse Limes. Langs deze grenzen zijn archeologische vondsten van Romeinse legerkampen, nederzettingen en woningen gevonden. Samen met archeologen kan jij aan de slag in de game Minecraft en bouwen we aan Romeins erfgoed dat hier rond 200 na Christus heeft gelegen.
Dit doen we aan de hand van archeologische en historische informatie, maar we zullen zelf ook flink creatief moeten zijn. Hoe zag de regio er in die tijd uit? Wat voor huizen stonden er? Wat was er in een kamp aanwezig? Hoe leefde je in die tijd? Samen bouwen we een stukje van de Romeinse wereld en kun je de echte vondsten in het museum bekijken! Naast het bouwen is er ook de mogelijkheid om de Romeinse Limes (grens) in Virtual Reality te ervaren!

Er zijn vier computers aanwezig, waarvan één met VR, dus het kan zijn dat je even moet wachten voordat je aan de beurt bent. Je kunt ook een eigen laptop meenemen waarop Minecraft (versie 1.12.2) en de forge mod geïnstalleerd zijn. 

Voor deelname aan de workshop heb je alleen een museumticket nodig, er zijn geen extra kosten aan verbonden. RoMeincraft in Ermelo is een onderdeel van het Erfgoedfestival ‘Over Grenzen van Gelderland’. Meer informatie en de rest van het programma op vind je hier.