Entreeprijzen

Honden zijn niet toegestaan (m.u.v. hulp- en blindengeleidehonden), Het Pakhuis is rolstoeltoegankelijk en de doorgangen zijn geschikt voor rolstoelen en rollators. In het museum bevindt zich een aangepast toilet.

Openingstijden

Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiŽle schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ĎHet Pakjeshuisí. Zie voor het gehele programma www.hetpakjeshuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend.
LET OP: op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3
GRATIS

3 t/m 18
€ 2,50

Volwassenen
€ 4,00

Museumkaarthouders
GRATIS

Honden zijn niet toegestaan (m.u.v. hulp- en blindengeleidehonden), Het Pakhuis is rolstoeltoegankelijk en de doorgangen zijn geschikt voor rolstoelen en rollators. In het museum bevindt zich een aangepast toilet.
Openingstijden

Het Pakhuis is geopend van:
1 april t/m 31 oktober dinsdag t/m zaterdag
10:30 - 16:30

1 november t/m 31 maart zaterdag en schoolvakanties
10:30 - 16:30

Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiŽle schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. Zie voor alle bijzondere vakantieactiviteiten www.hetpakhuisermelo.nl In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ĎHet Pakjeshuisí. Zie voor het gehele programma www.hetpakhuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend Op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Maand van de Geschiedenis

Oog in oog met de Romeinen - 7 oktober
Krijg jij het geluk aan jouw zijde tijdens de Romeinse spelletjes?
Rollende dobbeltenen en schuivende stenen, dat is wat je op zaterdag 7 oktober in Museum het Pakhuis zult horen. Vraag jij je ook wel eens af hoe de Romeinen hun vrije tijd besteden? Je speelde in die tijd nog geen spelletjes op de tablet of de mobiele telefoon, maar wel met andere mooie voorwerpen. Samen met anderen speelden de Romeinen vaak bordspelen zoals het molenspel, de tangram en het deltaspel. Zal het geluk aan jouw zijde zijn tijdens het spel of ben je een vandaag wat minder in vorm?
Kom jij tussen 10.30 en 16.30 de dobbelstenen laten rollen in het museum en je geluk testen?
 
Schatgraven in het museum - 14 oktober
Vind jij de mammoetkies? Of heb je meer geluk in het vinden van zijn kaak?
Graven in de grond en dan een ware schat vinden! Dat levert meteen een geluksgevoel op bij jong en oud. Op zaterdag 14 oktober gaan we aan de slag als echt archeologen. Leer hoe een archeoloog in vlakken werkt en ga met zijn werktuigen aan de slag in een grote opgravingsbak in het museum. Misschien heb je geluk en vind je enkele vondsten. Hiermee gaan we dan aan de slag en leer je van alles over wat er zich in de grond bevindt. Er ligt nog zoveel onder onze voeten, ware rijkdom, gewoon verstopt!
 
Suikerzoet - 21 oktober
Eten maakt gelukkig! Tegenwoordig worden er heftige discussies gevoerd over hoe goed suiker nu precies voor mensen is. In de Romeinse tijd werd er gesmuld van suikerzoete gerechten. Ze gebruikten daarvoor wel een heel ander ingrediŽnt dan suiker, een natuurlijke zoetmaker: honing. Op zaterdag 21 oktober kan je een kijkje nemen in een Romeinse keuken en ontdekken hoe bepalend honing als ingrediŽnt was. Welke geuren zijn nog meer karakteristiek voor de Romeinse keuken? En hoe gelukkig word jij van die typische Romeinse gerechten?
Tussen 10.30 en 16.30 kan je kennismaken met de Romeinse keuken in Het Pakhuis!
 
Oog in oog met de Romeinen - 28 oktober
Krijg jij het geluk aan jouw zijde tijdens de Romeinse spelletjes?
Rollende dobbeltenen en schuivende stenen, dat is wat je op zaterdag 28 oktober in Museum het Pakhuis zult horen. Vraag jij je ook wel eens af hoe de Romeinen hun vrije tijd besteden? Je speelde in die tijd nog geen spelletjes op de tablet of de mobiele telefoon, maar wel met andere mooie voorwerpen. Samen met anderen speelden de Romeinen vaak bordspelen zoals het molenspel, de tangram en het deltaspel. Zal het geluk aan jouw zijde zijn tijdens het spel of ben je een vandaag wat minder in vorm?
Kom jij tussen 10.30 en 16.30 de dobbelstenen laten rollen in het museum en je geluk testen?