Entreeprijzen

Honden zijn niet toegestaan (m.u.v. hulp- en blindengeleidehonden), Het Pakhuis is rolstoeltoegankelijk en de doorgangen zijn geschikt voor rolstoelen en rollators. In het museum bevindt zich een aangepast toilet.

Openingstijden

Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakjeshuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend.
LET OP: op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3
GRATIS

3 t/m 18
€ 2,50

Volwassenen
€ 4,00

Museumkaarthouders
GRATIS

Honden zijn niet toegestaan (m.u.v. hulp- en blindengeleidehonden), Het Pakhuis is rolstoeltoegankelijk en de doorgangen zijn geschikt voor rolstoelen en rollators. In het museum bevindt zich een aangepast toilet.
Openingstijden

Het Pakhuis is geopend van:
1 april t/m 31 oktober dinsdag t/m zaterdag
10:30 - 16:30

1 november t/m 31 maart zaterdag en schoolvakanties
10:30 - 16:30

Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. Zie voor alle bijzondere vakantieactiviteiten www.hetpakhuisermelo.nl In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakhuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend Op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Kerstvakantie in Museum het Pakhuis

Kom in de kerstvakantie naar Het Pakhuis! Aansluitend op de tentoonstelling ‘Oog in oog met de Romeinen’ is er voor jong en oud van alles te beleven. Reserveren is niet nodig en deelname aan de activiteiten is gratis! Je betaald alleen museumentree.


De Romeinse keuken

Zaterdag 23 december en zaterdag 30 december van 10.30 tot 16.00 uur

Romeinen aten niet zittend, ze lagen aan. Romeinen bewaarden restjes eten in hun servet. Romeinen aten relmuizen, een soort knaagdieren! Gekke eetgewoonten? Leer alles over Romeinen, hun eetgewoonten en wat ze aten. Aan het eind van de dag mag je beslissen of je van nu af aan Romeinse gewoonten en gebruiken overneemt, of dat je denkt: rare jongens eigenlijk…

 

Aan tafel! Koken met de Romeinen 
Donderdag 28 december van 14.00 tot 16.00 uur
Kom een kijkje nemen in de Romeinse keuken en waan je een Romeinse burger en leer alles over de eetgewoonten van de Romeinen. (verkleden is toegestaan!)  Welke ingrediënten werden er in de Romeinse keuken gebruikt? Wat aten de soldaten? Hoe bereidden de Romeinen hun eten eigenlijk? Natuurlijk moet er na al dat luisteren ook geproefd worden! Jij mag helpen om een echte Romeinse lekkernij klaar te maken.
 

De soldaat vertelt: de ogen van de Romein zijn groter dan zijn maag 
Dinsdag 2 januari van 14.00 tot 16.00 uur
We verwachten hoog bezoek. Een Romeins soldaat zal in volledige uitrusting bij zijn tent zitten om jullie te ontvangen. Wat heeft hij allemaal bij zich? Wat zal deze soldaat zoal eten en hoe maakt hij dat eten klaar? Bereid goede vragen voor over het leven van een soldaat, want vandaag vind je de antwoorden. Je hoort spannende verhalen over vroeger en nu en met een beetje geluk mag je zelfs even proberen hoe het is om met de uitrusting van een soldaat te marcheren. Deze activiteit is geschikt voor zowel jonge als oudere kinderen.
 
Over smaak valt niet te twisten
Donderdag 4 januari van 14.00 tot 16.00 uur

Heb je altijd al willen ervaren hoe het is om een Romeinse dame of heer met aanzien te zijn? Een senator of een domina? Tijdens een beautyworkshop leer je alles over het leven van de rijke Romein. Hoe dachten zij over persoonlijke verzorging? Wat voor haardrachten waren in de mode en wat voor smeerseltjes gebruikten de dames? Tijdens deze workshop ervaar je het leven op stand van dichtbij en kan je met opgeheven neus weer naar huis.
 
Beproef je geluk
Zaterdag 6 januari van 10.30 tot 16.00 uur

Rollende dobbelstenen en schuivende stenen, dat is wat je deze dag in Het Pakhuis zult horen. Vraag jij je ook wel eens af hoe de Romeinen hun vrije tijd besteedden? Je speelde in die tijd nog geen spelletjes op de tablet of de mobiele telefoon, maar wel met andere mooie voorwerpen. Samen met anderen, speelden de Romeinen vaak bordspelen zoals het molenspel, de tangram en het deltaspel. Zal het geluk aan jouw zijde zijn tijdens het spel of ben je een vandaag wat minder in vorm? Kom het testen in het museum.