Entreeprijzen

Honden zijn niet toegestaan (m.u.v. hulp- en blindengeleidehonden), Het Pakhuis is rolstoeltoegankelijk en de doorgangen zijn geschikt voor rolstoelen en rollators. In het museum bevindt zich een aangepast toilet.

Openingstijden

Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiŽle schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ĎHet Pakjeshuisí. Zie voor het gehele programma www.hetpakjeshuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend.
LET OP: op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3
GRATIS

3 t/m 18
€ 2,50

Volwassenen
€ 4,00

Museumkaarthouders
GRATIS

Honden zijn niet toegestaan (m.u.v. hulp- en blindengeleidehonden), Het Pakhuis is rolstoeltoegankelijk en de doorgangen zijn geschikt voor rolstoelen en rollators. In het museum bevindt zich een aangepast toilet.
Openingstijden

Het Pakhuis is geopend van:
1 april t/m 31 oktober dinsdag t/m zaterdag
10:30 - 16:30

1 november t/m 31 maart zaterdag en schoolvakanties
10:30 - 16:30

Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiŽle schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. Zie voor alle bijzondere vakantieactiviteiten www.hetpakhuisermelo.nl In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ĎHet Pakjeshuisí. Zie voor het gehele programma www.hetpakhuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend Op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Herfstvakantie 2017

Nationale Archeologiedagen - 13 en 14 oktober
Op de Ermelosche heide hebben ongeveer 6.000 Romeinse soldaten rondgelopen. Ze hebben een kampement gebouwd; dit marskamp is uniek in Nederland! Wil je weten hoe dat er ongeveer moet hebben uitgezien op de hei? Op vrijdag 13 oktober lanceert Het Pakhuis een VR-experience! Stap in de wereld van tweeduizend jaar geleden en ontdek aan de hand van oude voorwerpen hoe het leven van een soldaat moet zijn geweest.

Om 13.30 start de lancering in Het Pakhuis aan het Molenaarsplein 24. Vanaf 14.30 verzamelt de groep op de hei en krijgt u een rondleiding over het marskamp, inclusief VR-experience.

Ben je een echte speurneus en zit je graag met je handen in het zand? Kom dan op zaterdag 14 oktober naar Het Pakhuis. Dit museum staat bol van de archeologie. Van 10.30-16.30 zijn er allerlei archeologische opdrachten en onderzoeken te doen. Om 14.00 start een kinderacademie onder leiding van een archeoloog. Hoe gaat een archeoloog precies te werk en wat voor gereedschappen gebruikt hij?  Kan jij je eigen vondst terugvinden op de kaart?

De ogen van de RomeinÖ - 18 oktober
Romeinen aten niet zittend, ze lagen aan. Romeinen bewaarden restjes eten in hun servet. Romeinen aten relmuizen, een soort knaagdieren! Gekke eetgewoonten? Leer alles over Romeinen, hun eetgewoonten en wat ze aten. Aan het eind van de dag mag je beslissen of je van nu af aan Romeinse gewoonten en gebruiken overneemt, of dat je denkt: rare jongens eigenlijkÖ Deze activiteit is van 10.30-16.30 te volgen.

Aan tafel! Koken met de Romeinen - 19 oktober
Op donderdag 19 oktober om 14.00 kan je een kijkje komen nemen in de Romeinse keuken. Waan je een Romeinse burger Ė verkleden is toegestaan (!) en leer alles over de eetgewoonten van de Romeinen. Welke ingrediŽnten werden er in de Romeinse keuken gebruikt? Wat aten de soldaten? Hoe bereidden de Romeinen hun eten eigenlijk? Natuurlijk moet er na al dat luisteren ook geproefd worden! Jij mag meehelpen om een echt Romeins gerecht in elkaar te zetten.

Suikerzoet - 21 oktober
Eten maakt gelukkig! Tegenwoordig worden er heftige discussies gevoerd over hoe goed suiker nu precies voor mensen is. In de Romeinse tijd werd er gesmuld van suikerzoete gerechten. Ze gebruikten daarvoor wel een heel ander ingrediŽnt dan suiker, een natuurlijke zoetmaker: honing. Op zaterdag 21 oktober kan je een kijkje nemen in een Romeinse keuken en ontdekken hoe bepalend honing als ingrediŽnt was. Welke geuren zijn nog meer karakteristiek voor de Romeinse keuken? En hoe gelukkig word jij van die typische Romeinse gerechten? Tussen 10.30 en 16.30 kan je kennismaken met de Romeinse keuken in Het Pakhuis.