Entreeprijzen

Het Pakhuis is rolstoeltoegankelijk en goed te bezoeken voor blinden en slechtzienden. Honden (m.u.v. hulp- en blindengeleidehonden) zijn niet toegestaan.

Openingstijden

Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakjeshuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend.
LET OP: op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

Entreeprijzen

Kinderen 0 t/m 3
GRATIS

3 t/m 18
€ 2,50

Volwassenen
€ 4,00

Museumkaarthouders
GRATIS
Openingstijden

Het Pakhuis is geopend van:
1 april t/m 31 oktober dinsdag t/m zaterdag
10:30 - 16:30

1 november t/m 31 maart zaterdag en schoolvakanties
10:30 - 16:30


Groepen kunnen ook buiten de reguliere openingstijden op afspraak het museum bezoeken. Tijdens de officiële schoolvakanties (regio midden) is het museum van dinsdag t/m zaterdag geopend. Zie voor alle bijzondere vakantieactiviteiten www.hetpakhuisermelo.nl In de Sinterklaasperiode wordt het museum het huis van Sinterklaas: ‘Het Pakjeshuis’. Zie voor het gehele programma www.hetpakhuisermelo.nl. Het museum is dan geheel in Sinterklaasstijl en is op woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag voor publiek geopend Op christelijke feestdagen is Het Pakhuis gesloten.

De Oudste Grens van Gelderland - Het Pakhuis doet mee!Dwars door het huidige Gelderland liep zo’n tweeduizend jaar geleden de noordgrens van het Romeinse rijk. Deze grens viel samen met rivier de Rijn en wordt de limes genoemd.

Het Romeinennetwerk biedt vanaf de Romeinenweek tot en met de Maand van de Geschiedenis in oktober 2018 een gevarieerd programma aan rond deze ‘Oudste Grens van Gelderland’.

Hiermee sluit het netwerk aan bij de Romeinenweek (28 april-6 mei) met als thema Mobiliteit en bij het Erfgoedfestival (23 mei-22 juli) Over Grenzen van Gelderland.
                           
Er zijn exposities, lezingen, workshops, gaming en andere activiteiten voor gezinnen, senioren, leerlingen en toeristen. In de volgende plaatsen in Gelderland is de Romeinse geschiedenis te ontdekken: Zutphen, Arnhem, Zevenaar, Elst, Nijmegen, Heilige Landstichting, Wijchen, Tiel, Ommeren, Wageningen en Ermelo. Bekijk de folder voor meer informatie over programmering, openingstijden, entreeprijzen en bereikbaarheid.
Zie ook: www.romeineningelderland.nl voor meer informatie.